Asuntopolitiikka

Julkaistu:

Toimiessani Keravan yrittäjien puheenjohtajana tapasin aika ajoin erilaisissa tilaisuuksissa kaupunginjohtajaa.

Muistan vieläkin elävästi, kun silloinen kaupunginjohtaja esitti huolensa siitä, että Keravalla ei ole tarjota riittävän tasokkaita asuntoja ostovoimaisille asukkaille.

Tämän jälkeen tilanne on mennyt vain huonompaan suuntaan.

Kaupunkiin on rakennettu vuokrataloja, asumisoikeustaloja sekä ns kovan rahan kerrostaloja, joissa suurin osa asunnoista on pieniä, sijoittajille sopivia asuntoja, jotka myös ajautuvat vuokra-asunnoiksi.

Asukasrakenteen muutos huonompaan suuntaan näkyy valitettavasti myös Keravan katukuvassa. Naapurikaupunkimme Järvenpää onkin reagoinut asiaan ja vaatii tietynlaista asuntojakaumaa uudiskohteisiin.

Erityisen huolissani olen nimenomaan ostovoimaisten asukkaiden katoamisesta Keravalta.

Heidän kuluttamien eurojen avulla myös Keravalaiset yritykset menestyvät ja kaupunki säilyttää elinvoimaisuutensa.

Kaavoituksella ja rakentamisen ohjauksella on erittäin merkittävä rooli, mihin suuntaan kaupunkimme kehittyy. Joka tapauksessa viime vuosien suuntaa on muutettava, jotta Keravalla olisi tarjottavana tasokkaita asuntoja maksukykyisille asukkaille ja toimivia tontteja yrityksille.

Lisää julkaisuja

26.5.2021

Keravan Musiikkiopisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet harrastaa musiikkia

Kasvatus- ja opetustoimialasta tulee kuntien suurin toimiala, mikäli sote-uudistus toteutuu. Taiteen perusopetuksella on selkeä toiminnallinen yhteys kaupungin kasvatuksen ja opetuksen

12.5.2021

Ystävän puheenvuoro

Päivi Peloton Tutustuin Päiviin vuosituhannen alussa, hän oli Keravan Musiikkiopiston talouspäällikkö, minä hallituksessa. Vedimme tuolloin läpi raskaan muutosprosessin opiston hallinnossa.

10.5.2021

Koronakevät 2020, joka jatkuu ja jatkuu ..

Korona iski vuosi sitten keskelle vuoden kiireisintä työrupeamaa. Päivät uurastin tilinpäätöksiä/veroilmoituksia ja yöt mietin perhettäni, ystäviäni (suurin osa yrittäjiä) ja