Ystävän puheenvuoro

Julkaistu:

Päivi Peloton

Tutustuin Päiviin vuosituhannen alussa, hän oli Keravan Musiikkiopiston talouspäällikkö, minä hallituksessa. Vedimme tuolloin läpi raskaan muutosprosessin opiston hallinnossa. Päivi osoittautui taloushallinnollisen ammattitaitonsa  lisäksi peräänantamattomaksi, suoraselkäiseksi ja rohkeaksi vastuunkantajaksi.

Helpotus oli myös suuri, kun hän otti hoitaakseen yritykseni kirjanpidon: epämääräinen, ahdistava kuittihelvetti ja mätkykierre jäi menneisyyteen, tilalle tuli selkeys ja helppous. Ja aina saa soittaa kysyäkseen neuvoa, tyhmiinkin kysymyksiin saa vastauksen – hyväntahtoisen ja tarttuvan naurun kera. Mikäli hän ei jotakin heti tiedä, hän ottaa selvää.

Kun yhteistyö syveni ystävyydeksi, tutustuin myös Päiviin, joka on empaattinen, äärimmäisen lojaali, antelias, hauska, oikeudenmukainen, tomera ja päättäväinen. Kun muut vielä suunnittelevat ja jahkaavat, Päivi on jo järjestänyt kaiken, hoitanut hommat.

Jos Päiviä pitäisi kuvailla yhdellä adjektiivilla, se olisi peloton. Vaikka on uhkaavia ja haastavia tilanteita, välillä lannistaviakin, Päivi silti toimii.

Hän nauttii työstään ja se riemu tarttuu myös ympäristöön. Hänen kauniit kotinsa sekä työtilansa myös heijastavat ihmistä, jolle estetiikka on arvoasteikolla korkealla. Kuin myös pyyteetön  läheisten auttaminen, tukeminen sekä ilahduttaminen.

Päivi ei epäröi sanoa asioita niiden oikeilla nimillä. Arvostan sitä piirrettä valtavasti, suoruus ja uskollisuus omille periaatteille tekee Päivistä äärimmäisen luotettavan. Jos hän vaatii muilta, hän takuulla vaatii itseltään vielä enemmän.

En voisi kuvitella osuvampaa henkilöä kantamaan vastuuta Keravan tulevaisuudesta.

Jos jotakin tämä aika kaipaa, niin ihmistä, jota ei kiinnosta niinkään politikointi tai tärkeily, vaan asioiden hoitaminen kuntoon.

Missä Päivi kulkee, siellä raikaa myös nauru.

Raakel Lignell

Päivin yhteistyökumppani ja ystävä 20 vuoden ajalta

Lisää julkaisuja

6.6.2021

Asuntopolitiikka

Toimiessani Keravan yrittäjien puheenjohtajana tapasin aika ajoin erilaisissa tilaisuuksissa kaupunginjohtajaa. Muistan vieläkin elävästi, kun silloinen kaupunginjohtaja esitti huolensa siitä, että

26.5.2021

Keravan Musiikkiopisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet harrastaa musiikkia

Kasvatus- ja opetustoimialasta tulee kuntien suurin toimiala, mikäli sote-uudistus toteutuu. Taiteen perusopetuksella on selkeä toiminnallinen yhteys kaupungin kasvatuksen ja opetuksen

10.5.2021

Koronakevät 2020, joka jatkuu ja jatkuu ..

Korona iski vuosi sitten keskelle vuoden kiireisintä työrupeamaa. Päivät uurastin tilinpäätöksiä/veroilmoituksia ja yöt mietin perhettäni, ystäviäni (suurin osa yrittäjiä) ja