Kuntavaalit

Julkaistu:

Olen käytettävissä ja valmis tekemään töitä upean kaupunkimme hyväksi

Olen edelleen itsekin hieman ihmeissäni, mikä sai minut lupautumaan ehdokkaaksi kuntavaaleihin. Olin systemaattisesti pyrkinyt pysymään erossa politiikasta, vaikka muuten olenkin ollut aktiivisesti mukana erilaisten yhdistysten toiminnassa ja tehnyt vuosikaudet vapaaehtoistyötä alkavien yrittäjien kanssa. Olin jo ehtinyt antaa jälleen kerran kieltävän vastauksen ehdokaskyselyyn, kun istuimme perjantai-iltaa ystävien kanssa ja puhe kääntyi Keravan tilanteeseen.

Huomasin paasaavani Keravan menneen huonompaan suuntaan viime aikoina ja ilmaisin huoleni kotikaupunkimme tilanteesta. Ja voin vannoa, että tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun pasaasin samasta aiheesta. Seuraavana päivän mietin asiaa ja, jos ei ole tyytyväinen asioiden laitaan kotikaupungissaan, on oltava valmis käärimään hihat ja tekemään töitä sen eteen, että tilanne paranee. Niinpä pyörsin päätökseni ja lupauduin Keravan Kokoomuksen ehdokkaaksi saatuani sitä ennen asiaan hyväksynnän puolisoltani.

Tiedostan hieman kauhun sekaisin tuntein tietäväni todella vähän kuntapolitiikasta tai edes kuntataloudesta, joka kuitenkin liippaa läheltä päivätyötäni taloushallinnon parissa. Tiedostan myös, että, mikäli tulen valituksi, joudun tekemään paljon töitä, mutta siihen olen enemmän kuin valmis. Jos johonkin tehtävään lupaudun, teen varmasti kaikkeni hoitaakseen sen mahdollisimman hyvin, tämän vain on minun tapani toimia.

Erityisen kiinnostunut olen luonnollisesti Keravan taloudesta. Veroäyrin pysyminen nykyisellä, matalalla tasolla on meille ehdottomasti valttikortti kilpailtaessa esim. hyvätuloisista asukkaista, joiden myötä saamme Keravalle lisää ostovoimaa ja myös alueen yritykset pärjäävät paremmin.

Lähellä sydäntäni ovat myös lapset ja nuoret, joille meidän on pystyttävä tarjoamaan riittävän monipuoliset harrastusmahdollisuudet riippumatta perheen tulotasosta.

Kävi vaaleissa sitten miten tahansa, on tästä keväästä tulossa minulle täysin erilainen kuin yksikään tähän astisista keväistäni. Eikä pelkästään Koronan johdosta, vaan siksi, että olen alkanut seuramaan aktiivisemmin niin valtakunnan politiikkaa kuin oman kuntamme tilannetta ja olen laittanut itseni likoon lähtemällä ehdokkaaksi vaaleihin.

Olen siis käytettävissä ja valmis tekemään töitä upean kaupunkimme hyväksi.

Lisää julkaisuja

6.6.2021

Asuntopolitiikka

Toimiessani Keravan yrittäjien puheenjohtajana tapasin aika ajoin erilaisissa tilaisuuksissa kaupunginjohtajaa. Muistan vieläkin elävästi, kun silloinen kaupunginjohtaja esitti huolensa siitä, että

26.5.2021

Keravan Musiikkiopisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet harrastaa musiikkia

Kasvatus- ja opetustoimialasta tulee kuntien suurin toimiala, mikäli sote-uudistus toteutuu. Taiteen perusopetuksella on selkeä toiminnallinen yhteys kaupungin kasvatuksen ja opetuksen

12.5.2021

Ystävän puheenvuoro

Päivi Peloton Tutustuin Päiviin vuosituhannen alussa, hän oli Keravan Musiikkiopiston talouspäällikkö, minä hallituksessa. Vedimme tuolloin läpi raskaan muutosprosessin opiston hallinnossa.