Kerrostaloja

Keravan palvelut ja talous

Julkaistu:

Palvelutarjonnan on jatkossakin oltava riittävää, monipuolista ja lähellä kuntalaisia

Kuntatalous on uuden edessä soteuudistuksen myötä. Lisäksi vallitseva epidemiatilanne on tuonut omat ongelmansa myös kuntatalouteen.

Kuntien menoista katetaan noin puolet verotuloilla, neljäsosa erilaisilla maksuilla ja myyntituloilla ja vajaa viidennes valtionosuuksilla. Työllisyysaste on verotulojen kertymisen kannalta keskeisessä asemassa.

Palvelujen saatavuudesta päätettäessä on kuunneltava kotikaupunkimme asukkaita.

Tasapainoinen kuntatalous luo edellytykset hyvälle palvelutarjonnalle ja siksi hyvän taloudenpidon on oltava keskiössä myös Keravan päätöksenteossa.

Keravan palvelut tuotetaan keravalaisille meidän omilla verovaroillamme. Siksi on tärkeää, että oman kotikaupunkimme asukkaita kuunnellaan, kun palvelujen saatavuudesta päätetään.

Lisää julkaisuja

6.6.2021

Asuntopolitiikka

Toimiessani Keravan yrittäjien puheenjohtajana tapasin aika ajoin erilaisissa tilaisuuksissa kaupunginjohtajaa. Muistan vieläkin elävästi, kun silloinen kaupunginjohtaja esitti huolensa siitä, että

26.5.2021

Keravan Musiikkiopisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet harrastaa musiikkia

Kasvatus- ja opetustoimialasta tulee kuntien suurin toimiala, mikäli sote-uudistus toteutuu. Taiteen perusopetuksella on selkeä toiminnallinen yhteys kaupungin kasvatuksen ja opetuksen

12.5.2021

Ystävän puheenvuoro

Päivi Peloton Tutustuin Päiviin vuosituhannen alussa, hän oli Keravan Musiikkiopiston talouspäällikkö, minä hallituksessa. Vedimme tuolloin läpi raskaan muutosprosessin opiston hallinnossa.